Fysiotherapie

Wat is fysiotherapie?

De fysiotherapeut is de specialist in beweging. Fysiotherapie is er op gericht u zo goed mogelijk te laten bewegen. Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten, waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt, wanneer uw lichaam even niet meewerkt.
Uw fysiotherapeut is degene die daar alles van weet, de specialist in beweging. Bij hem of haar kunt u terecht voor de behandeling van uw klachten. Binnen de fysiotherapie zijn veel specialisaties / verbijzonderingen. Het doel hiervan is dat wij de mensen met hun specifieke klachten zo goed mogelijk kunnen behandelen.
Fysiotherapie is Direct Toegankelijk, dat betekent dat u zowel met als zonder verwijzing van een arts terecht kan bij de fysiotherapeut.

De fysiotherapeut:
De fysiotherapeut is de specialist in bewegen.

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen, ook wel je bewegingsapparaat genoemd. Fysiotherapie is erop gericht u zo goed mogelijk te laten bewegen Hierbij richt de fysiotherapeut zich op het onderzoeken en begeleiden van de patiënt in het natuurlijk herstel-aanpassingsproces. De fysiotherapeut gaat samen met u aan het werk om zo snel en goed mogelijk een positieve resultaten te behalen. Hierbij wordt rekening gehouden met uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden.

Wat doet de fysiotherapeut:

In het eerste bezoek vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten door vragen te stellen en een lichamelijk onderzoek van uw klacht(en). Vervolgens wordt samen met u een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan in maatwerk. Ieder mens is anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw klacht en de ernst. Naast het behandelen van klachten besteden we ook aandacht aan het voorkomen en terugkeer van de klacht.
Afhankelijk van uw situatie gaat u naar een fysiotherapeut in een eigen praktijk of in een zorginstelling (ziekenhuis, revalidatiecentrum, verzorgingshuis of verpleegtehuis). In sommige gevallen komt de therapeut bij u thuis.
Een fysiotherapeutische behandeling duurt gemiddeld een half uur.

Vergoeding

Fysiotherapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering. Bij behandeling van urine incontinentie worden de eerste 9 behandelingen vergoed uit de basisverzekering.

Neem contact op

Wij zullen zo spoedig mogelijk op uw email reageren.

Not readable? Change text. captcha txt